rouwfotograaf Groningen-Drenthe-Friesland

Naast de fotografie ben ik jaren in de zorg werkzaam geweest. Eerst als maatschappelijk dienstverlener in de pleeg en verslavingszorg, later, na het behalen van mijn diploma, als klinisch psycholoog in de forensische zorg. 

 

In 2005 behaalde ik mijn vakdiploma fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn met als specialisatie reportage- en bedrijfsfotografie. Mijn doel.. dienstverlening. Met het vertellen van een verhaal in beelden. Herinneringen, mooie momenten en vooral de momenten die bij het leven horen. Maar ook, mensen blij maken, blij met de herinneringen... nu of ooit.. 

 

Uitvaartfotografie is een speciale vorm van fotografie. In andere culturen dan de Nederlandse is het al jaren heel normaal dat er foto's worden gemaakt van een uitvaart. Ook sterven en afscheid nemen hoort bij het leven. Het voor de nabestaanden van onschatbare waarde om hier een herinnering aan te hebben. 

 

Ook voor mij zijn bij een uitvaart soms emotionele momenten. Je bent op dat moment nauw verbonden met de familie van de overledene. Soms het je het gevoel dat je iemand die overleden is een beetje hebt gekend. Ook al is de ontmoeting er tijdens het leven nooit geweest. Dat maakt dit werk heel bijzonder en ik denk dat je, als je dat gevoel hebt, juist je werk goed kunt doen. Passie voor het vak, de professionaliteit, de perfectie.  Zo onzichtbaar mogelijk aanwezig, een specialiteit om iets moois te maken voor de nabestaanden. 

 

Kan ik iets voor u betekenen dan hoor ik het graag.

 

Hartelijke groet,

 

Connie


Rouwfotografie... een afscheid. 

 

Een geboorte, een bruiloft, het opgroeien van je kinderen, de eerste keer..... , we maken er beelden van om later terug te kunnen kijken. De leuke momenten van het leven zijn een veelal gefotografeerd item.. de minder leuke momenten, men stond er misschien niet bij stil of wilde er geen foto's van.

 

Vroeg of laat komt er een dag dat een dierbare komt te overlijden. De wereld draait door maar de tijd van de nabestaanden staat stil..  Het regelen van de uitvaart valt in deze periode zwaar. Een periode die vaak als een roes voorbij gaat. 

Na de uitvaart komt de rouw. Iedereen beleeft deze periode anders. Iedereen verwerkt op zijn eigen manier. maar dat dit een periode is met verdriet staat vast. De uitvaart is vaak als een roes voorbij gegaan... en niemand maakt er foto's van.. je staat er niet bij stil. Toch vaak een gemis, ook dat is een verhaal dat bij het leven hoort. En iets dat je nooit meer over kunt doen..